skip to Main Content

PRIMAIRE

Ook voor primair materiaal de beste oplossing.

SECUNDAIRE

Bij BANQ werken we aan wereld waarin we geen grondstoffen uitputten, maar  hernieuwen, terug-winnen en aanvullen.

RECYCLING

Door onze jarenlange ervaring zijn wij de specialist in recycling en hergebruik van minerale afval- en grondstoffen.

ADVIES & REALISATIE

BANQ bemiddelt bij de verkrijging of afzet van grond- en bouwstoffen, coördineert, voert uit, vervoert en past toe.

Onze grondstoffen

Primaire grondstoffen

Onder primaire grondstoffen verstaan wij de materialen die uit de natuur ontgonnen worden. De toepassing van deze grondstoffen worden doorgaans toegepast als grond- en/of bouwstof waarbij de functie gelijk blijft. Denk bijvoorbeeld aan zand, grond en grind. Zuivere stoffen met een zuivere structuur gevormd door de natuur. BANQ beschikt over een uitgebreid netwerk van leveranciers en voorraden. Hierdoor kunnen wij onze klanten altijd de juiste keuzes bieden in de diverse grondstoffen. Onze jarenlange ervaring en opgebouwd wereldwijd netwerk, onze productkennis, gezond verstand en doorzettingsvermogen zorgen ervoor dan BANQ uw juiste partner is.

Secundaire grondstoffen

Bij BANQ werken we aan wereld waarin we geen grondstoffen uitputten, maar hernieuwen, terugwinnen en aanvullen. In Nederland herwinnen wij grondstoffen uit onder anderen steenachtig materiaal zoals asfalt, puin en beton maar ook vanuit grond en bodem. Bij BANQ kijken we verder dan naar hoe de wereld nu is. Wij kijken naar hoe de wereld zou móeten zijn. We gaan voor een wereld waarin een circulaire economie zorgt dat er geen materialen verloren gaan, waardoor we het milieu sparen en bronnen niet langer uitputten maar aanvullen waar nodig. Bij BANQ gaan we verder dan recyclen, we zetten de materialen die we inzamelen om in nieuwe grondstoffen.

Recycling

BANQ is recycling specialist. Of het nu gaat om het hergebruik van primaire dan wel van secundaire grondstoffen. Door onze jarenlange ervaring weten wij vrijwel direct of het materiaal de juiste eigenschappen heeft om het te zeven of te breken. Wij kijken hiervoor naar enerzijds de milieu-hygiënische eigenschappen van het materiaal en anderzijds de toepassingslocatie. Deze laatste moet binnen een korte afstand zijn van de bron waardoor transport tot een minimum wordt beperkt. Is dit laatste niet het geval kunnen wij gebruik maken van eigen overslaglocaties of die van BANQ haar partners. Kortom, we streven voortdurend naar de meest rendabele manier van hergebruik. Door materialen slim en efficiënt te scheiden. Door nieuwe toepassingsmogelijkheden te vinden voor secundaire minerale grondstoffen.

Advies & realisatie 

Wilt u meer weten over het verwerken, mogelijkheden van hergebruik of wilt u een bestelling plaatsen? Heeft u een vraag over het verkrijgen of afzetten van (verontreinigde) grond- en bouwstoffen?

Contact één van onze BANQ grondstoffen medewerkers. Naast advies kunnen wij u uiteraard ook met aan- en verkoop helpen. Uiteraard werken wij volledig volgens de Nederlandse en Europese wet- en regelgeving (Europese Verordening Overbrenging Afvalstoffen).

Kortom bij BANQ weten we wat we doen en handelen ten alle tijden conform de voorschriften. BANQ het adres voor grondstoffen.

Neem contact met ons op

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van BANQ? Vraag vrijblijvend informatie aan en laat u adviseren door een van onze specialisten.

Hoe kunnen we u helpen? Laat het ons weten

Wat kan BANQ voor u doen?
Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.